Διαφημιστική Ζώνη

iatrico 

Λεύκανση

Τί είναι η λεύκανση των δοντιών
Η Λεύκανση των δοντιών είναι η διαδικασία η οποία στοχεύει στην αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών.

Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα δόντια η διαδικασία της λεύκανσης;
Όχι η διαδικασία της λεύκανσης είναι συντηρητική, ασφαλής και ανώδυνη και εφαρμόζεται στα δόντια χωρίς να επηρεάζει τη δομή τους.  Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται ευαισθησία στο κρύο ή ζεστό η οποία είναι εντελώς προσωρινή και υποχωρεί μετά από λίγο.

Ποια είναι η διαδικασία της λεύκανσης και από ποιόν γίνεται;
Η λεύκανση μπορεί να γίνει από τον οδοντίατρο είτε στο χώρο του οδοντιατρείου με την τοποθέτηση του λευκαντικού παράγοντα πάνω στα δόντια είτε στο σπίτι από τον ίδιο τον ασθενή με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων, στους οποίους τοποθετείται ο λευκαντικός παράγοντας και εφαρμόζονται στα δόντια, μετά από οδηγίες που του έχουν δοθεί από τον οδοντίατρο.
Η λεύκανση των δοντιών με όποια από τις παραπάνω τεχνικές γίνει για να είναι ασφαλής και επιτυχημένη γίνεται πάντοτε υπό την καθοδήγηση και την ευθύνη του οδοντιάτρου.

Ποιοί είναι οι λευκαντικοί παράγοντες;
Είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου και το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου τα οποία έχουν την δυνατότητα αφού διεισδύσουν στα δόντια να προκαλέσουν των αποχρωματισμό των χρωστικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Είναι το αποτέλεσμα της λεύκανσης μόνιμο;
Όχι ,το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν διαρκεί επ’ αόριστον. Για την διατήρηση του αποτελέσματος συνιστάται: σωστή καθημερινή στοματική υγιεινή, περιορισμός διαφόρων συνηθειών όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση καφέ ή κόκκινου κρασιού, η χρήση λευκαντικών οδοντόκρεμων και τέλος η συστηματική, ανά εξάμηνο, χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στο σπίτι.

Είναι το αποτέλεσμα της λεύκανσης προβλέψιμο;
Όχι. Με την λεύκανση δεν μπορείς με βεβαιότητα να προβλέψεις το τελικό αποτέλεσμα.  Αυτό εξαρτάται από διάφορους παραμέτρους, όπως το χρώμα των δοντιών (η κίτρινη – πορτοκαλί χρώση έχει καλύτερη πρόγνωση από την γκρίζα),το είδος της χρώσης (εάν είναι εξωγενής έχει καλύτερη πρόγνωση από την ενδογενή),το βάθος της επέκτασης των δυσχρωμικών μορίων, την επιφάνεια της αδαμαντίνης (εάν είναι άθικτη είναι καλύτερα),τις συνήθειες του ατόμου όπως το κάπνισμα, τις διατροφικές του συνήθειες (καφές, τσάι, κόκκινο κρασί κ.α) και την καθημερινή καλή στοματική υγιεινή.

Μπορεί να γίνει λεύκανση σε στεφάνες, οδοντοστοιχίες ή λευκά σφραγίσματα;
Η λεύκανση λειτουργεί μόνο στα φυσικά δόντια. Δεν θα λειτουργήσει σε καμία περίπτωση σε στεφάνες  και σε οδοντοστοιχίες. Η λεύκανση θα αφαιρέσει οποιεσδήποτε υπάρχουσες χρώσεις στις αποκαταστάσεις, αλλά δεν θα επηρεάσει το χρώμα των αποκαταστάσεων. Καλό θα είναι, πριν την θεραπεία της λεύκανσης, να συζητήσετε με τον οδοντίατρο σας την περίπτωση των προσθετικών εργασιών καθώς και την αντικατάσταση των λευκών σφραγισμάτων.

Σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω λεύκανση;
Η λεύκανση θεωρείται ασφαλής επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί σε άτομα άνω των 18 ετών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος
 Tel. +357 22819819
Cyprus Dental Association
 
Γραφείο 205 - Block B
Engomi Business Center
Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου 1
Έγκωμη
2414 Λευκωσία
Κύπρος 
Fax. +357 22819815
Office 205 - Block B
Engomi Business Center
1, 28th, October Avenue
Engomi
2414 Nicosia
Cyprus   
 
info@dental.org.cy
    cda@cytanet.com.cy


 
Ακολουθήστε μας σε κοινωνικά δίκτυα: