Διαφημιστική Ζώνη

iatrico 

Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής με τους φορείς και εταίρους για το ΓεΣΥ στην οποία παρευρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΟΣ.

06 Νοε. 2016

Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής με τους φορείς και εταίρους για το ΓεΣΥ στην οποία παρευρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΟΣ.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής
Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής
Share this article:
Rate this article:
Category:


Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Χθες, 3/11/2016  πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της  Επιτροπής Υγείας της Βουλής στην οποία προσκλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και εταίροι σε σχέση με τα δύο Νομοσχέδια που ετοίμασε η Κυβέρνηση, και αφορούν:
- τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την εισαγωγή του ΓεΣΥ, και,
- την ίδρυση Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου υπεύθυνου για τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων και της διοικητικής και οικονομικής αυτονόμησης τους.
 
Στην Συνεδρίαση προσκλήθηκε και ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος (ΠΟΣ) και αντιπροσωπεύτηκε από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
Εκ μέρους των οδοντιάτρων παραδόθηκε στη Γραμματεία της Επιτροπής Υγείας (α) λεπτομερές υπόμνημα με τις απόψεις του ΠΟΣ, καθώς και (β) επισυναπτόμενο με το οποίο ενισχύεται η άποψη ότι από το Στόμα ξεκινούν πολλές παθήσεις αλλά και ότι εκεί εντοπίζονται πολλές συστημικές παθήσεις στο αρχικό τους στάδιο (επισυνάπτονται).
 
Πιο κάτω παρατίθεται η τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος εκ μέρους του ΠΟΣ.
 
«Αξιότιμε Πρόεδρε και Μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και αγαπητοί παρευρισκόμενοι,
Θεωρούμε την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία και τον –εντός πλαισίων- υγιή ανταγωνισμό μεταξύ αυτών και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
Διαπιστώνουμε αληθινή πρόθεση και διάθεση εκ μέρους όλων των εταίρων για εφαρμογή του Σχεδίου. Το ίδιο ισχύει και για τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο, αν και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα ο Σύλλογος μας θεωρεί αμφίβολη την συμμετοχή των Οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ. 
Εμείς σαν Οδοντίατροι επιθυμούμε τη συμμετοχή μας στο Σχέδιο και ζητούμε μία έστω ελάχιστη αλλά πραγματική Οδοντιατρική Θεραπεία για τον Ασφαλισμένο του ΓεΣΥ.
Για παράδειγμα, μία επίσκεψη τον χρόνο για όλο τον πληθυσμό είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να προσφέρει το Σχέδιο στον Ασφαλισμένο του. 
Τόσον το ποσό που προορίζεται για τις Οδοντιατρικές Θεραπείες, όσον και οι ίδιες οι Θεραπείες στο σύνολό τους, απέχουν από κάθε ρεαλιστική προσέγγιση στις πραγματικές ανάγκες του καθημερινού Οδοντιατρικού Ασθενή, αποκλείοντας κάθε έννοια στοιχειώδους Οδοντιατρικής Περίθαλψης ή Θεραπείας του Ασφαλισμένου στο ΓεΣΥ. 
Στο υπόμνημα που καταθέσαμε στη Γραμματεία της Επιτροπής Υγείας υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι προβλέπεται σήμερα για τα Οδοντιατρικά στο ΓεΣΥ καθώς και για τις απόψεις και προτάσεις του Συλλόγου μας.
Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου και ενδιαφερόμενου για διευκρινήσεις και συζήτηση επί της ουσίας, πριν την εφαρμογή του Σχεδίου».
Δείτε εδώ το υπόμνημα που παραδόθηκε από τον ΠΟΣ στην Επιτροπή Υγείας

Your comments

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος
 Tel. +357 22819819
Cyprus Dental Association
 
Γραφείο 205 - Block B
Engomi Business Center
Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου 1
Έγκωμη
2414 Λευκωσία
Κύπρος 
Fax. +357 22819815
Office 205 - Block B
Engomi Business Center
1, 28th, October Avenue
Engomi
2414 Nicosia
Cyprus   
 
info@dental.org.cy
    cda@cytanet.com.cy


 
Ακολουθήστε μας σε κοινωνικά δίκτυα: